Skip to content Skip to footer

1e jaars Pabo talenten in het diepe gooien met techniek en leerlingen?

Niets was een beter idee!!! Vandaag hadden de studenten van Pabo Fontys (leerkrachten van de toekomst!) een oriënterende les in het Experiencenter rondom techniek en technologie! Ze gingen meteen enthousiast aan de slag met de verschillende technieken en het vormgeven van lessen!

Talentencampus

Na een kwartiertje stond daar toevallig ineens een klas van de Talentencampus in Venlo… We besloten meteen om hier gebruik van te maken en deze enthousiaste leerlingen van groep 7/8 alvast te koppelen aan de 1e jaars Pabo studenten. Het resultaat was op z’n minst synergetisch te noemen! De docenten van het Experiencenter, de Fontys docent en de leerkrachten van de TCV groepen hadden meteen hun handen vrij en konden vol bewondering en trots zien hoe de Pabostudenten de leerlingen meenemen in hun eigen enthousiasme voor de verschillende workshops.

Hoera voor techniek in het basisonderwijs!

Er werden samen stopmotion filmpjes gemaakt. Het principe van de lasercutter werd fantastisch uitgelegd en een robot-arm besturen was geen enkel probleem voor beide doelgroepen. Bij de evaluatie werd door de studenten van Fontys uitvoerig beschreven hoe deze ochtend hun beeld van techniekonderwijs radicaal en positief had veranderd. Ze waren unaniem positief en vinden nu dat techniek een belangrijk onderdeel van het basisonderwijs moet zijn.

Toekomstperspectief

De mogelijkheden van andere vakken aan deze activiteiten koppelen werd benoemd en de studenten gaan bij Fontys verder aan de slag met het uitwerken van opdrachten voor PO gekoppeld aan het Experiencenter! 

Regio: Noord

Mocht u meer informatie willen over dit project dan kunt u contact opnemen met Nicole Driessen of Arno Coenders.