Skip to content Skip to footer

Aangenaam, Experileer is de naam!

Maandag 21 februari was het dan zover… In het diepste geheim is de projectgroep “doe-lab po-vo Maastricht-Heuvelland” naar de basisschool gegaan waar de winnende naam werd bedacht. Hier werd de winnaar aangenaam verrast met een doos Lego Creator en van harte gefeliciteerd! ????
Liv Plitscher, leerling van Kindcentrum Dynamiek heeft de naam “Experileer” verzonnen. “Experileer is een combinatie van experimenteren ????‍???? en leren ????‍????. Zelf leer ik graag door te experimenteren, vandaar de naam Experileer”.

Nu de naam bekend is, gaat de projectgroep naast de inrichting en het aanbod van Experileer ook aan de slag met het maken van eigen socials. Hierbij is de boodschap: 

Experileer
Gewoon doen!

Op korte termijn zal in het Maastrichtse een “Doe-lab” geopend worden. In nauwe samenwerking met onder andere kom Leren, MosaLira, VMBO Maastricht (Stichting LVO), STEAM Limburg en STO (Sterk Techniek Onderwijs) worden de eerste concrete stappen gezet. Zo is de locatie gekozen, namelijk VMBO Maastricht (Bemelerweg 1). Een mooie en grote ruimte staat beschikbaar, Experileer wordt centraal gesitueerd tussen de praktijkvakken van het VO en de eerste verbouwplannen zijn inwerking gezet.

Wat weten we al?

Experileer Maastricht wordt:

  • Een plek van Ontwerpen, Ondernemen, Onderzoeken & Ontdekken.
  • Wetenschap en Technologie staan centraal.
  • Een ontmoetingsplek voor PO & VO.
  • Een plek waar kennisdeling plaatsvindt.
  • Een plek waar de koppeling tussen het onderwijs en het bedrijfsleven wordt gemaakt.

 

We hopen jullie allemaal binnenkort te mogen ontmoeten bij Experileer! 

Regio: Zuid

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dennis van Es