Skip to content Skip to footer

Informatiemiddag First Lego League

Jaarlijks zijn er ontzettend veel initiatieven op het gebied van W&T-onderwijs waar elke school aan mee kan doen om leerlingen in het basisonderwijs meer in contact te laten komen met wetenschap en technologie. Eén van die activiteiten is de First Lego League.  

Achtergrond

Nu de hoofdvakken hoogtijdagen vieren in ons onderwijs, is het ontzettend belangrijk dat we de vakken die ertoe bijdragen dat leerlingen ook blijven groeien in vaardigheden effectief worden toegepast. Lego is hierin een geweldig middel. Bij de meeste docenten in het basis en voorgezet onderwijs is de First Lego League wel bekend. Uit ervaringen van collega’s blijkt dat vaak het papierwerk in deze het wint van het uiteindelijke doel: leerlingen actief bezig te laten zijn met programmeren en coderen en kritisch en probleemoplossend denken. Gelukkig hebben deze opmerkingen gehoor gekregen bij de projectleider van First Lego League, Koen van de Werf. 

Interactieve middag

Wij willen u dan ook van harte uitnodigen voor een korte informatiebijeenkomst om u als leerkracht of betrokkene enthousiast te maken over dit jaarlijkse project en u laten zien dat het niet zo ingewikkeld is als het lijkt, zodat zo veel mogelijk leerlingen van onze scholen het plezier van W&T kunnen ervaren. Het gaat voor de goede orde om deelname aan de First Lego League in het nieuwe schooljaar.  

Deze interactieve middag hebben wij voorzien op woensdag 8 juni aanstaande tussen 14:00 – 15:00 uur op basisschool Reuzepas, Verdistraat 25 in Geleen. 

Bent u geïnteresseerd? Meldt u dan aan via onderstaand inschrijfformulier of via [email protected]

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLOWd3-qKs5iVXFIrubKfaUQVWpGWBO7oGjg6dBSsjBgdddA/viewform?usp=sf_link

Regio: noord, midden, zuid

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Donny Moonen

Informatiemiddag First Lego League - STEAM Limburg