Skip to content Skip to footer

Het laatste STEAM netwerk van MosaLira en stichting Kom Leren van dit schooljaar vond plaats in het Experileer. Het was een zeer bijzondere bijeenkomst met collega’s uit het PO, VO en VMBO die samen hun kennis konden delen met elkaar. Verschillende onderwijsorganisaties komen samen tijdens deze kennisdeling te weten STEAM Limburg, Sterk Techniek Onderwijs Zuid – Limburg, Stichting LVO, Stichting Kon Leren en MosaLira. Collega’s hebben ervaringen en kennis met elkaar gedeeld.

Skillsdojo

Jeroen Storms van Skillsdojo gaf tijdens deze netwerkbijeenkomst uitleg over het gebruik van de Microbit. Een Microbit is een klein computertje met knopjes voor bediening en heeft een 5×5 led matrix als beeldscherm. Een Microbit kan met 4 verschillende programmeertalen worden geprogrammeerd.  De uitleg stond met name in het teken van hoe je deze effectief kunt inzetten in verschillende lessen. 

Foto Impressie van de middag

Na afloop van de kennisdeling kregen alle collega’s namens STEAM Limburg een Microbit plus toebehoren zodat zij hiermee meteen de dag erna mee aan de slag kunnen. 

Regio: Zuid

Mocht u meer informatie willen over dit project dan kunt u contact opnemen met Dennis Van Es