Skip to content Skip to footer

Ruim 100 leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool de Wegwijzer uit Landgraaf en basisschool Bleijerheide uit Kerkrade waren donderdag 8 december te gast bij de Brightlands Smart Service Campus te Heerlen.

Oldskool

Tijdens deze dag werden de kinderen meegenomen naar de 6e etage van het gebouw om zo een uitzicht te krijgen over de stad Heerlen en de regio Parkstad. De centrale vraag van deze dag was hoe kunnen we de stad mooier en beter maken door de inzet van ICT. Het thema ICT is één van de vijf thematieken vanuit het ontwikkelde lesproject Smart City 2050. Samen met een kunstenaar/futuroloog gingen de kinderen oldskool aan de slag met grote vellen papier om hun ideeën vast te leggen.

Vervolgens werd de voorkennis opgehaald over hun kennis over ICT en werd vanuit het wijde uitzicht vanuit de campus gekeken naar (on)zichtbare toepassingen van ICT in de stad Heerlen.

Programmeren

De leerlingen deden daarna hun eerste ervaring op om de te werken met het programmeerprogramma Scratch. Vanuit dit programma hebben de leerlingen in tweetallen nagedacht en via een digitale animatie vastgelegd wat hun ideeën over toepassingen van ICT voor de toekomst zijn. De kinderen onderzoeken en verkennen er deze dag lustig op los en zo ontstaan ideeën als; een digitale eerlijke scheidsrechter, een breinbril voor psychologen of een rommelzuiger voor illegaal vuurwerk. Genoeg innovatiekracht waar de campus de komende jaren mee aan de slag kan gaan!

Save the Date

Op vrijdag 12 mei 2023 organiseert de Brightlands Smart Service Campus in samenwerking met STEAM Limburg de KidsHacketon. Geïnteresseerde basisscholen uit Zuid-Limburg kunnen hier aan meedoen.  

Regio: Noord, Midden, Zuid

Mocht u meer informatie willen over dit project dan kunt u contact opnemen met [email protected]

Kids' day - STEAM Limburg