Skip to content Skip to footer

Kidsday tijdens de Open Dagen Brightlands Smart Services Campus 

Ontdek de kracht van digitalisering


Wil jij weten hoe kunstmatige intelligentie jouw leven makkelijker kan maken? Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste digitale technologieën en virtuele werelden? Kom naar de Open Dagen op 7 en 8 december 2022 en maak kennis met diverse activiteiten en ontwikkelingen. Speciaal voor leerlingen, inwoners en ondernemers maken we dit inzichtelijk wat de Brightlands Smart Service Campus allemaal doet voor onze regio.

Je bent van harte uitgenodigd! 

Speciaal voor basisscholen organiseren we tijdens de open dagen samen met STEAM Limburg een educatief programma op Donderdag 8 december van 9.00 – 15.00 uur

Programma

In samenwerking met het netwerk STEAM Limburg is er voor deze dag een speciaal programma opgesteld vanuit de thematiek Smart City 2050. Een Smart City is een stad waarbij technologie wordt gebruikt om de stad te beheren en te besturen. Tijdens deze dag willen we kinderen laten nadenken over hun Smart City oftewel hun directe omgeving en welke uitdagingen en kansen ze zien.

Op deze dag kunnen maximaal 4 groepen van leerlingen van 7 en/of 8 kennis maken met het programma. Tijdens de uitvoering zullen de leerlingen hun toekomstbeeld over de inzet van ICT in hun Smart City laten zien via de programmeertaal van Scratch. De activiteit wordt volledig begeleid en er is zowel voor de leerlingen en leerkrachten geen voorkennis noodzakelijk.

Het is als school mogelijk om in te schrijven voor de ochtendsessie van 9.00 – 12.00 of voor de middagsessie van 12.00 tot 15:00. Het vervoer dienen de scholen zelf te regelen.

Parkeren tijdens het event

Als u dit evenement bezoekt, kunt u parkeren bij Q-Park ‘t Loon, op 10 minuten loopafstand van de campus.

Locatie Brightland Smart Services Campus: Smedestraat 2, 6411 CR, Heerlen

Lunch

Naast de deelname aan het programma is er voor beiden sessies de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis lunch voor de leerlingen, leerkrachten en eventuele andere begeleiders. 

Aanmelden voor Kidsday

Je kunt jouw groep 7 of 8 aanmelden via dit formulier: https://forms.gle/HZohH857kUbFNR1Z9

Vooraankondiging Kidshacketon

Op vrijdag 12 mei organiseert de Smart Service Campus Heerlen in samenwerking met STEAM Limburg de jaarlijkse kidshacketon. Voor dit populaire evenement zijn er ook een beperkt aantal plekken beschikbaar. De scholen die zich inschrijven voor de Kidsday hebben hierbij voorrang bij aanmelding.

Regio: Noord, Midden, Zuid

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Brightlands.

Kidsday tijdens de Open Dagen Brightlands Smart Services Campus  - STEAM Limburg