Skip to content Skip to footer

Kinderen aan het woord: De Spacebuzz

In november en december heeft de Spacebuzz door heel Limburg gestaan, op scholen, bij de verschillende Doelabs en hebben veel leerlingen door de ruimte gevlogen om echte Ambassadeurs van de Aarde te worden. We hebben al laten zien dat volwassenen de Spacebuzz geweldig vinden. Maar nu willen we de kinderen aan het woord laten om te horen wat zij van de Spacebuzz vinden. Want daar doen we het allemaal voor: de kinderen!

Enthousiast

Op donderdag 1 december was Spacebuzz een bezoek in Tegelen. Kinderen van groep 6/7/8 van 4 verschillende basisscholen van stichting Kerobei en Akkoord hebben een virtuele ruimtereis gemaakt.De kinderen waren heel enthousiast.

het vetste en coolste wat ik ooit heb gedaan en die meneer van de Spacebuzz raket kon heel goed vertellen.

Lewis Basisschool St. Jozef

 

Planeet Aarde

Twee leerlingen van Basisschool Natuurlijk schreven:

Het was leuk, maar de bril was wel zwaar. De stoelen zaten lekker en het was wel koud.Het beeld was een beetje wazig maar heel vet! En als je naar de bestuurders-plaats ging bewoog je ook. Het was ook leuk toen je naar het grote raam ging. Het was ook leuk dat dat boekje zweefde. En dat aftellen leek net echt.  En als je binnen moest wachten was het ook leuk want je kon spelen met: Lego, K’nex, tekenen, kletsen of spelen met de grote bal (aarde).

Met ruimtelijke groet Vayn en Marissa van Basisschool Natuurlijk “

En groep 7B van Basisschool Natuurlijk schreef samen een brief naar André Kuijpers:

Hoi André Kuijpers,

Wij vonden het super cool en leuk maar soms was het wel wazig.

Het was ook cool dat er wind kwam. De bril zat wel strak. Bij sommige kinderen kwam er een rode streep op hun hoofd te staan. Het was leuk en spannend dat de stoelen bewogen. We zouden het graag nog eens doen. Het was ook cool dat er allemaal effecten kwamen zoals de sterren en het noorderlicht. Dankjewel!

 

Regio: Noord, Midden, Zuid

Mocht u meer informatie willen over dit project dan kunt u contact opnemen met STEAM Limburg.