Skip to content Skip to footer

Tijdens de netwerkbijeenkomsten van Eduquaat, Meerderweert en Spolt kwam de Green Screen Box aan bod. Onder begeleiding van Petra Mestrom van MONOP ontdekten techniekcoördinatoren de inzetbaarheid van de Green Screen Box bij vakgebieden als taal, lezen, sociaal emotionele ontwikkeling, geschiedenis. De Green Screen Box is compact en dus makkelijk te gebruiken in de klas. Er wordt gebruik gemaakt van de app Do-Ink. 

Kinderen kunnen daarbij meteen zien welk effect het Green Screen geeft. Er zijn stap-voor stap handleidingen en instructievideo’s beschikbaar, waardoor iedereen eenvoudig aan de slag kan gaan en spelenderwijs digitale vaardigheden kan ontwikkelen.  Naast de inspirerende lesprojdecten die Petra Mestrom schrijft, kunnen op de site ook achtergronden en printables worden gedownload. 

Kinderen kunnen bv. hun eigen voetbalverhaal opnemen in een stadion en het commentaar als een echte voetbalpresentator verzorgen. De greenscreenbox sluit naadloos aan op een van de 7 werelden van techniek namelijk de wereld van Digitaal, Media & Entertainment.

Voor meer informatie over deze netwerkbijeenkomst kunt u contact opnemen met Hilda Teuwen of Angelique Hendrikx.

Regio: Midden

Netwerkbijeenkomst Green Screen Box - STEAM Limburg