Skip to content Skip to footer

Op bezoek bij Techlab Parkstad Heerlen

Donderdag 16 mei om 8.00 uur stond iedereen klaar om samen naar Heerlen te vertrekken. Iedereen had er zin in. Enkele conciërges stelden zich voor, zodat iedereen wist wie waar werkt. In Heerlen werden we in het Techlab welkom geheten door de aanwezige vakdocenten. De teamleider kwam ook even langs om vragen te beantwoorden. 

Techlab

Het Techlab was in bedrijf, dus iedereen kon goed zien wat er allemaal te doen was. Welke materialen zijn er aanwezig en hoe werken de kinderen hier tijdens de Techlab-uren? Er was ook de mogelijkheid om zelf de simulatieheftruck of VR-bril lassen uit te testen. Toen de kinderen naar huis gingen, was er gelegenheid om vragen te stellen. Het was leuk om te horen hoe iedereen de juiste vragen stelt, zowel op schoolniveau als op stichtingsniveau. Er werden mooie gesprekken gevoerd over de materialen. Onze conciërges weten heel goed wat er op de scholen wel en niet gebruikt wordt. Ervaringen werden met elkaar gedeeld.

Ervaringen uitwisselen

Na een ochtend vol informatie was er tijd om tijdens een korte wandeling te genieten van een heerlijke lunch in het centrum van Heerlen, heerlijk in het zonnetje. Ervaringen werden opnieuw met elkaar gedeeld, maar het was ook fijn om informeel na te praten. Hierbij kwamen praktijkverhalen naar voren: conciërges die kinderen en leerkrachten helpen met techniekonderwijs. Welke zaag of tang gebruik je waarvoor? Ook de verhalen van kleine groepjes die samen aan een mooie techniekopdracht werken, of op bezoek gaan bij bedrijven in de regio om ervaring op te doen. De kinderen genieten daar echt van. Eén ding daar zijn ze het allemaal over eens: dat gunnen ze ieder kind op iedere school!

Kanjers

Samen hebben we ook gesproken over ons eigen Techlab/Ontdeklab (welke naam het gaat krijgen). De locatie, wat we willen aanbieden en wat er mogelijk is. Onze conciërges en facilitaire dienst zijn op dat gebied echte experts. Dit gaat zeker een vervolg krijgen, want deze kanjers zijn goud waard en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.

Bedankt Techlab Parkstad voor deze mooie ervaring en de warme ontvangst in jullie lab. Deze kans was mogelijk door de prachtige samenwerking binnen STEAM Limburg, waar we samen werken aan goed STEAM-onderwijs voor alle kinderen.

Regio: Noord

Mocht u meer informatie willen over dit project dan kunt u contact opnemen met Angelique Teeuwen.