Skip to content Skip to footer

Save the Date: Kids Hackathon 2023

Dit jaar vindt de derde kidshackathon plaats! Dit is een kindervariant van de Hackathon, waarbij wij kinderen/leerlingen tussen de 11 en 14 jaar de kans willen geven om “hack-ervaring” op te doen. Met dit project willen we ook een nieuwe manier van leren stimuleren en zowel docenten als leerlingen dit willen laten ervaren. De kinderen gaan in groepjes van 6 tot 9 leerlingen samenwerken aan een uitdaging, het officiële woord in Hacktaal is: “Challenge”. Dit betekent gemengde groepen van groep 7 en 8 (primair onderwijs) in combinatie met leerlingen uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Het onderwerp van deze challenge “Hoe maken we van Heerlen een slimme, duurzame stad die toekomstbestendig is?” komt voort uit het Klimaatakkoord Gemeente Heerlen.

Aan het einde van de dag pitchen de kinderen deze uitdaging voor een jury. Additioneel zullen scholieren van 4 en 5 HAVO/VWO als coach functioneren. Hierbij worden deze coaches begeleid door onze expert-coaches uit het bedrijfsleven.

Tegelijkertijd vinden er verschillende leuke workshops plaats ter inspiratie als oplossingsrichtingen. Deze workshops helpen om idee(ën) nog beter uit te werken en ze zijn ook nog eens hartstikke leerzaam: slim dus!

Tot slot, zijn er fantastische prijzen te winnen voor de beste pitches!

Waar: Brightlands Smart Services Campus, Heerlen 

Wanneer: 12 mei, 9:00 tot 15:00 (tijden van een normale schooldag)

Aanmelden en voor meer informatie ga naar: http://bit.ly/3lWnv16

Regio: Noord, Midden, Zuid

Save the Date: Kids Hackathon 2023 - STEAM Limburg