Skip to content Skip to footer

Op 15 februari vond ons tweede STEAM Café plaats waarin we Renske Cox en Maarten van Pel ons hebben meegenomen op hun reis. Zij zijn op 4 november 2022 vertrokken op een wereldreis waarbij zij reizen in een elektrische auto die zij onderweg opladen met zonnepanelen die ze in de auto meenemen. 

Duurzaam avontuur

We ontmoeten Renske en Maarten onder de cashewbomen in een veld in Ivoorkust. Inmiddels zijn zij ruim 3 maanden onderweg en vertellen zij ons over hoe hun reis verloopt. Renske en Maarten zijn deze reis gestart omdat ze zichzelf, maar ook ons willen aansporen duurzamer te leven en om te laten zien dat er al zoveel meer mogelijk is dan we denken. 

De auto wordt opgeladen met dunne flexibele zonnepanelen die op de grond gelegd worden. Op de auto zitten ook zonnepanelen waarmee stroom opgewekt wordt om mee te koken, de koelkast te draaien en elektronica op te laden 

Maarten en Renske leven in en rondom de auto en slapen op het dak. Tijdens hun reis bezoeken zij duurzame initiatieven waarover zij berichten op hun social media en website. 

Vertaling naar de klas

Een super avontuur, maar hoe vertaal je dit nu naar de klas? Tijdens het gesprek hadden we al een aantal ideeën die we zeker gaan uitwerken in de komende maanden. 

Wil je Renske en Maarten volgen, bezoek hun website https://4x4electric.com. Hier vind je ook hun socials waarop ze te volgen zijn. 

Samenwerking

Voor meer informatie rondom samenwerking in de vertaling naar de klas, neem contact op met STEAM Limburg. 

Regio: Noord, Midden, Zuid