Skip to content Skip to footer

Archeo Route Limburg: Ga schatgraven met je mobiel

Op 9 november hadden we in ons STEAM café Joep Steinhage te gast die ons meenam langs de archeologische vondsten in Limburg met behulp van de Archeo Route Limburg. 

Met de Archeo Route Limburg ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. Op de vindplaats sta je oog in oog met onze archeoloog. Hij laat je zien en beleven wat er zich op deze locatie in het verleden heeft afgespeeld. Ontdek ook welk archeologisch voorwerp verbonden is aan deze historische plek. 

.

Beleef de verhalen van vroeger

Met de Archeo Route Limburg app beleef je archeologie en geschiedenis op een eigentijdse manier. Met behulp van video, Augmented Reality (AR)  en 3D technieken beleef je het verleden op een hele moderne en informatieve manier. De app is zeer eenvoudig in gebruik en wijst je de weg naar het verleden.

Educatiewandeling

In Roermond is een educatiewandeling voor leerlingen van groep 6-7-8 opgezet, waarin de Archeo Route Limburg een belangrijke rol speelt. Onder begeleiding van een VVV gids krijgen kinderen in groepjes van vijf opdrachten, waarmee ze op een speelse manier een deel van de geschiedenis van Roermond ontdekken. Dit is een pilot en samen met Steam Limburg is nu het doel te kijken naar meer educatieve mogelijkheden en koppelingen met Archeo Route verhalen in heel Limburg. 

Uiteraard kan iedereen, groot en klein, jong of iets minder jong, op individuele basis, of met het gezin, alle bijna 80 locaties in heel Limburg beleven. Met de Archeo Route Limburg heb je je eigen archeologische podcast op zak.

Regio: Noord, Midden, Zuid

Mocht u meer informatie willen over dit project dan kunt u contact opnemen met Joep Steinhage.