Skip to content Skip to footer

STEAM-café SpaceBuzz

Het STEAM-café bestaat uit korte online inspiratiesessies om samen met het veld te onderzoeken hoe we morgen positief het onderwijs kunnen beïnvloeden. Het educatieprogramma SpaceBuzz is te gast in het komende café op donderdag 10 februari van 15:00 tot 16:30. 

SpaceBuzz lanceert kinderen de ruimte in 

SpaceBuzz, ‘s werelds eerste levensechte virtual reality raket, is een unieke 4D-ervaring en behulp van virtual reality ervaren de leerlingen zelf vanuit de ruimte hoe ongelooflijk mooi, maar ook kwetsbaar onze aarde is. De missie is om kinderen wereldwijd de aarde door de ogen van een astronaut te laten zien en hen zo te inspireren om ambassadeurs van onze prachtige planeet te worden. 

Mede-initiatiefnemer en ambassadeur van SpaceBuzz – André Kuipers:  

“Het uitzicht vanuit de ruimte op onze prachtige planeet leert ons veel over hoe we met onze aarde omgaan. Het liefst zou ik iedereen meenemen op ruimtereis om dat met eigen ogen te zien, maar dat gaat helaas niet. Daarom is dit een schitterende manier om met gebruik van de nieuwste technologie de indrukwekkende ervaring van astronauten te delen met kinderen op onze planeet.”

Nieuwste technologieën

Het bezoek van de SpaceBuzz aan scholen is onderdeel van een lespakket dat de thema’s ruimtevaart, STEM en de aarde combineert met de ontwikkeling van belangrijke 21e eeuwse vaardigheden. Het lesprogramma is ontwikkeld door een bijzonder team van astronauten, educatiedeskundigen en virtual reality-experts, waarbij de nieuwste technologieën worden ingezet voor educatieve doeleinden. De leeropbrengsten van het programma en de virtual reality-ervaring worden gedurende het programma wetenschappelijk getoetst door het team van Prof. Dr. Max Louwerse, professor Artificiële Intelligentie en Cognitieve Psychologie van de Universiteit Tilburg.  

Samenwerking 

De samenwerking tussen het netwerk STEAM Limburg en SpaceBuzz heeft erin geresulteerd dat inmiddels een tiental scholen binnen Limburg al kennis hebben kunnen maken met het educatieprogramma en het bezoek van de raket.  

In maart 2022 zal de raket vanuit deze samenwerking voor het eerst binnen Europa buiten de landsgrenzen gaan in het kader van de Euregionale partnerscholen. Daarnaast werkt het netwerk en de stichting samen om onderwijsinhoudelijk het lespakket verder te integreren in de dagelijkse onderwijspraktijk en de mogelijkheid om alle scholen in Limburg kennis te laten maken met het programma. 

Samen creëren wij de nieuwe ambassadeurs voor onze aarde 

Deelname aan het STEAM-café is gratis en kan door een mailtje te sturen naar ons contactadres: 

[email protected] 


Actie is reactie.

Wetenschappelijk gezien stop je ergens energie in en komt die er ook weer uit. Dat zien wij ook.
We verbinden het basisonderwijs om aan de slag te gaan met Wetenschap en Technologie. Hoe we dat doen?