Skip to content Skip to footer

De Spacebuzz landt weer in Limburg in schooljaar 2023-2024

Ook in schooljaar 2023-2024 is het ons weer gelukt om de Spacebuzz te laten landen (en opstijgen natuurlijk) in Limburg. Je kunt jouw klas nu opgeven!

Spacebuzz programma

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen in groep 7 en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. Leerlingen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken gaandeweg over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Wanneer deze training succesvol is afgerond, komt de SpaceBuzz naar school. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie.

Aan boord reizen leerlingen met commandant André Kuipers naar de ruimte. Daar ervaren ze het overview effect door de ogen van een astronaut. Ze zien de aarde als een blauwe oase van leven in een zwart, onherbergzaam heelal. Van de lancering tot de spectaculaire landing voelt de missie met de SpaceBuzz levensecht.

Opgeven

Via deze link kun je jouw groep opgeven: Inschrijven SB 2023-2024.

Binnenkort meer nieuws

Houd ons in de gaten want binnenkort volgt er meer informatie over onze ambitie om een Spacebuzz voor Limburg te realiseren en wat ons netwerk hierin kan betekenen.

Regio: Noord, Midden, Zuid

Mocht u meer informatie willen over dit project dan kunt u contact opnemen met STEAM Limburg.

De Spacebuzz landt weer in Limburg in schooljaar 2023-2024 - STEAM Limburg