Skip to content Skip to footer

Een goed alternatief: Kies Techniek Venray Online

Bedrijvendag Venray in een nieuw jasje

In maart of april vindt ieder jaar de Bedrijvendag van Kies Techniek Venray en het Xpeditielab plaats. Door de jaren heen is Kies Techniek uitgegroeid tot een groot doe en kijk evenement voor basisschooljeugd en andere geïnteresseerden. Ieder jaar wordt een ander thema uitgekozen dat is afgestemd op het gastbedrijf waar het evenement gehouden wordt.

De basisschooljeugd krijgt op deze manier een goed beeld van de diversiteit en mogelijkheden binnen het Venrayse technische bedrijven. Ieder jaar wordt de locatie doorgeschoven naar een ander gastbedrijf, waardoor alle bedrijven een kans krijgen om zich eens extra aan het Venrayse publiek te laten zien. Gemiddeld komen er 1500 tot 2000 bezoekers naar het evenement toe.

Vogelkastjes maken met online ondersteuning

Dit jaar kon net als afgelopen jaar het evenement helaas niet doorgaan, maar het Xpeditielab en Kies Techniek Venray bedachten een leuk alternatief: Kies Techniek ONLINE. Diverse Venrayse bedrijven sponsorden gereedschap, hout en andere materialen om nestkastjes mee te maken. Hiermee maakten 17 klassen van SPO Venray hun eigen vogelflat. De kinderen gingen aan de slag in hun eigen klas met behulp van een instructievideo waarin het Xpeditielab en diverse bedrijven uitleg gaven. Vier gereedschapskisten met materialen werden door de verschillende klassen gerouleerd. Deze kisten blijven van Xpeditielab en worden volgend jaar weer ingezet.

Al met al een succesvol evenement en heel veel mooie vogelkastjes!

Regio

Noord

Meer weten? Neem gerust contact op met:

Ted Lenssen

Actie is reactie.

Wetenschappelijk gezien stop je ergens energie in en komt die er ook weer uit. Dat zien wij ook.
We verbinden het basisonderwijs om aan de slag te gaan met Wetenschap en Technologie. Hoe we dat doen?

Ted Lenssen

Regio coördinator SPO Venray