Skip to content Skip to footer

Spacebuzz geland in november 2023

Afgelopen november is de Spacebuzz weer geland in Limburg in samenwerking met STEAM Limburg. De Spacebuzz is in november geland bij scholen van de stichtingen Dynamiek, Kindante, Kom Leren, Kerobei, SPOVenray, MosaLira en INNOVO.

Spacebuzz programma

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen in groep 7 en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. Leerlingen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken gaandeweg over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Wanneer deze training succesvol is afgerond, komt de SpaceBuzz naar school. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie.

Aan boord reizen leerlingen met commandant André Kuipers naar de ruimte. Daar ervaren ze het overview effect door de ogen van een astronaut. Ze zien de aarde als een blauwe oase van leven in een zwart, onherbergzaam heelal. Van de lancering tot de spectaculaire landing voelt de missie met de SpaceBuzz levensecht.

Ambassadeurs van de aarde

Het doel van het programma is om leerlingen de aarde te laten zien vanuit het overview effect om hen te enthousiasmeren om ambassadeurs van de aarde te worden. Weer terug op school bedenken leerlingen een plan om het leven op aarde te verbeteren en houden zij een persconferentie voor hun klasgenoten, schoolgenoten en/of ouders.

Bezoek Spacebuzz dit schooljaar

Dit schooljaar bezoekt de Spacebuzz nog scholen in februari, maart, mei en juni 2024. Ook in schooljaar 2024-2025 organiseert STEAM Limburg in samenwerking met Spacebuzz weer schoolbezoeken. Interesse? Hiervoor kun je terecht bij de regiocoördinator van jouw eigen stichting of STEAM Limburg.

Regio: Noord, Midden, Zuid

Mocht u meer informatie willen over dit project dan kunt u contact opnemen met STEAM Limburg.