Skip to content Skip to footer

Utopia, de stad van de toekomst

Studenten van de opleiding Communication and Multimedia Design van de Zuid Hogeschool hebben de groepen 7 en 8 van basisschool de Poort en Kindcentrum ZIEZO de afgelopen weken meegenomen in de onderzoekscyclus Ontdekken, Onderzoeken, Ontwerpen en Ondernemen via Virtual Reality rondom het thema Utopia, de Stad van de toekomst. STEAM Limburg was hiervoor hun opdrachtgever. 

Wereldproblemen

De kinderen gingen aan de slag met wereldproblemen en ze ontwierpen kunstzinnige ‘oplossingen’ in Virtual Reality. De kinderen hebben gewerkt aan oplossingen voor deze wereldproblemen. Denk hierbij aan: te weinig ziekenhuizen of bedreigde diersoorten sterven uit. De kinderen bedachten hiervoor een oplossing en konden deze dan uittekenen met het programma Gravity Sketch. Vervolgens konden zij hun oplossingen in hun VR Utopia delen met elkaar via echte VR brillen. De lessen waren een groot succes. 

Studenten

De studenten van Zuid Hogeschool hebben de verhalende VR concepten rondom Utopia, de Stad van de Toekomst en aanbevelingen rondom het werken met VR in de klas vervolgens gepresenteerd tijdens een middag in Experileer. 3 studenten hebben op Instagram onder het account Waanzinnigleren de ontwikkelingen bijgehouden. Leuk om eens naar te kijken.

Regio: Zuid

Mocht u meer informatie willen over dit project dan kunt u contact opnemen met STEAM Limburg