Skip to content Skip to footer

W&T-studiemiddag bij Dynamiek Scholengroep

Op drie verschillende scholen binnen de stichting kwamen leerkrachten samen om, onderverdeeld per bouw, aan de slag te gaan met onder andere unplugged programmeren, ‘prutsen’ met kosteloos materiaal, stopmotion, technieken als graveren, piepschuim snijden en zagen. Ook maakten leerkrachten kennis met nieuwere technieken, zoals VR en robots in de klas. 

Op woensdag 13 april 2022 vond voor stichting Dynamiek Scholengroep de W&T-studiemiddag plaats. Tijdens deze middag werden leerkrachten geïnspireerd met de brede betekenis van W&T-onderwijs. Zowel W&T-coaches van de stichting zelf als externe mensen en organisaties hebben bijgedragen aan een succesvolle middag. 

Doel was onder andere om te laten zien hoe W&T-onderwijs verweven kan worden in het thematisch werken, waar steeds meer scholen binnen Dynamiek mee bezig zijn. Ook de laagdrempeligheid om W&T-onderwijs te integreren in de school kwam ter sprake. 

Voor iedereen was het een inspirerende middag waarbij veel verschillende indrukken opgedaan zijn en waarmee de scholen zich weer verder kunnen oriënteren op Wetenschap en Technologie. 

Regio: Noord

Meer weten? Neem gerust contact op met Frank van der Sterren.

Actie is reactie.

Wetenschappelijk gezien stop je ergens energie in en komt die er ook weer uit. Dat zien wij ook.
We verbinden het basisonderwijs om aan de slag te gaan met Wetenschap en Technologie. Hoe we dat doen?

Leave a comment